ДАНИ СРПСКЕ У СРБИЈИ: ПРЕДСТАВА „ЛАЈФ“ У ПАЛАНЦИ 5. СЕПТЕМБРА

Пројекат под називом „Дани  Српске у Србији“ покренут је 2013. године са идејом да се Србији и њеним грађанима на увијек нов и јединствен начин представи Република Српска и њени потенцијали.

Тим поводом 5. септембра од 20 часова у Градском позоришту у Смедеревској Паланци биће одиграна представа  Бањалучког студентског позоришта, „Лајф“.

ЛИФЕ је тинејџерска драма у извођењу Бањалучког студентског позоришта.  Оригиналан назив комада је „ТО ТИ ЈЕ ЛАЈФ“, док бањалучка верзија представе гласи „LIFE“. Представа је намењена првенствено за ученике средњих школа и њихове родитеље. Теме које обрађује везане су за алкохолизам, трудноћу, поремећаје исхране итд. Поред тога, ликови у овој тинејџерској драми делују „језиво“ и гледаоци на овај начин могу посматрати проблеме кроз две потпуно различите перспективе, које заједно праве целину.

Текст комбинује проблеме адолесценције и родитељства. У овој драми нико није оптужен за оно што чини, тако да је свеопшти кривац заправо друштво. Ово је драма о трагедији скромних породица, чији се слом нагло дешава као последица заблуде и насиља и з детињства. Представа је заправо ретроспектива догађаја који су се десили у „неком предходном лајфу“. Адапатацијом комада радња је премештена у Бањалуку.

АУТОРСКИ ТИМ:
Аутор: Тина Коси
Превод: Милан Ђорђевић
Сценограф и редитељ: Александар Пејаковић
Продуцент: Милан Лепер
Избор музике: Горан Јокић
Мајстор свјетла: Давор Пастуовић
Тон мајстор: Милан Лепер
ЛИЦА:
ТАРА – Ена Радовановић
АНА – Јелена Стојаковић
ОТАЦ – Жељко Касап
МАЈКА – Раденка Шева
ВЛАДО – Рајко Марчета

Улаз слободан.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/dani-srpske-u-srbiji-predstava-lajf-u-palanci-5-septembra/