„ДАНИ СРПСКЕ У СРБИЈИ“, ПАЛАНКА ДОМАЋИН 19. СЕПТЕМБРА

Традиционална манифестација “Дани Српске у Србији” биће одржана ове године од 15. до 21.септембра и имаће 32 програма и 43 извођења у 20 градова Србије.

У оквиру манифестације Дани Српске у Србији, у Смедеревској Паланци ће 19. септембра од 16 часова у Народном музеју бити представљена књига „Историја Републике Српске“, Чедомира Антића. На књизи је радио и паланачки историчар Немања Девић, па је ово права прилика да се у оквиру ове манифестације представи и ова књига.

Истог дана у вечерњим часовима у Градском позоришту од 19 часова биће приказана позоришна представа “Цело тело, ту ме боли“ Градског позоришта “Јазавац” Бања Лука. Режија: Никола Пејаковић. Играју: Николина Јелисавац, Љубиша Савановић и Велимир Бланић. Улаз је слободан.

Такође, Смедеревску Паланку ће овом приликом посетити гости из Канцеларије Владе Републике Српске који ће се састати са руководством општине Смедеревска Паланка.

Овом приликом позивамо све грађане наше Општине да својим присуством увеличају ову манифестацију и да се упознају са културом и традицијом наших суседа.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/dani-srpske-u-srbiji-program-u-palanci-19-septembra/