DARE TO BE DIFFERENT – CRATIVE DRAMA IN EDUCATION – ПРЕДСТАВНИЦИ ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“ У ТУРСКОЈ

Од 26. до 28. октобра 2020. године одржан је међународни састанак партнера на пројекту DARE TO BE DIFFERENT – CRATIVE DRAMA IN EDUCATION у месту Есенкој у Турској.

Састанку су присуствовали представници школе Олга Милошевић, Есенкој Аднан Каптан и удружења драмских уметника Базаарт. Представници партнерских школа из Грчке и са Малте су састанку присуствовали онлајн, јер су били онемогућени да путују због пандемије Ковид 19.

 

Заључак састанка је да је пројекат имплементиран на веома високом нивоу. У периоду од 1. септембра 2018. до 31. октобра 2020. је креирано 8 оригиналних драмских текстова и одржано више од 40 часова на којима је примењена креативна драма.

Резултати пројекта су приказани у збиркама THE BUNCH OF COLOURFUL ACTIVITIES и DARE TO BE DIFFERENT које ће бити објављене на сајту Европске Комисије како би наставници широм Европе могли да их користе у свом раду.

Свој допринос завршници пројекта су дали и ученици 2/2 одељења који су са својим вршњацима из Турске презентовали своју креативност и умешност у примени креативне драме. Захваљујемо се школи домаћину на челу са директором Мехметом Сабихом Еринџиком на изузетном гостопримству и изврсној организацији састанка. Захваљујемо се господину Мехмету Темелу председнику места Есенкој и његовим сарадницима на срдачном дочеку и подршци у спровођењу пројекта.

У име целог колектива школе, желимо да изразимо захвалност нашим ученицима који су веома предано учествовали у пројектним активностима, као и њиховим родитељима на подршци. Искрено се надамо да ће се сарадња и пријатељство са школама из Турске, Грчке и Малте утемељено овим пројектом, наставити и у будућности.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/dare-to-be-different-crative-drama-in-education-predstavnici-os-olga-milosevic-u-turskoj/