ДЕЧАК ИЗ ВЕЛИКЕ ПЛАНЕ ПРВА ЖРТВА ИГРИЦЕ ПЛАВИ КИТ

Фото: принтскрин твитер

Први случај самоповређивања на које наводи Плави кит у Србији је откривен након што су З.В. и његова супруга Д.В. из околине Велике Плане пријавили полицији да су затекли малолетног сина (13) с огреботинама по руци.

– Он је признао да се исекао због игрице. Дечак је рекао да је од друга из одељења чуо да та игрица постоји, онда ју је инсталирао на свом мобилном телефону – пише Српски телеграф.

Према његовим речима учинио је то из знатижеље, а како није најбоље разумео енглески језик, на основу објављених фотографија које су нека врста упутства, видео је шта треба да уради. На слици је била рука на којој су видљиве посекотине. Дечај је схватио да треба да уради исто и повредио се.

Дечак је само једном играо игрицу. Рекао је да није склон самоубиству и да је повреде себи нанео из знатижеље. Срећом, неко у породици је на време приметио повреде и на време реаговао.

Филип Будеикин (21), који је осмислио ову опасну игру Плави кит намењену самоубиству лабилне деце, признао је злочине и казао како су његове жртве “биолошки отпад” и да су биле срећне што ће умрети и да он на тај начин “чисти друштво”.

Он се сада налази у злогласном затвору Kрести у Санкт Петерсбургу.

Извор Српски телеграф

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/decak-iz-velike-plane-prva-zrtva-igrice-plavi-kit/