ДЕЛЕГАЦИЈА ОПШТИНЕ ПАЛАНКА НА ОСВЕШТАВАЊУ ЦРКВЕ СВ. ЦАРА КОНСТАНТИНА И СВ. ЦАРИЦЕ ЈЕЛЕНЕ

Епископ Рашко–призренски и Косовско–метохијски Господин Теодосије, освештао је цркву Светог Цара Константина и Свете Царице Јелене у Каменици, општина Лепосавић. Овом чину су присуствовали и представници локалне самоуправе Смедеревске Паланке, а том приликом су уручили и пригодан поклон петнаестогодишњем Марку Вучинићу који након трагедије у којој је изгубио целу породицу живи сам.

Марко Вучинић из села Вуча изнад Лепосавића, људина и херој лављег срца! Марка је задесила велика породична трагедија, без оца Гојка (46), мајке Драгице (37), сестре Марије (14) и брата Андрије (7) Марко је остао 11. априла 2014. – аутомобилом су слетели у реку Ибар и удавили се. Од тада Марко наставља живот сам, потпуно сигуран да са Косова и Метохије неће отићи. Прошло је четири године од погибије његових најмилијих, период који за овог Великог јунака никако није био лак. Марко је у међувремену пошао у Средњу медицинску школу у Косовској Митровици и свакодневно путује аутобусом. Добар је ђак! 7. октобра 2018. године на освештењу цркве Св. цара Константина и Св. царице Јелене у селу Каменица, Општина Лепосавић имали смо прилику да упознамо овог дивног дечака и част нам је била да му испред Општине Смедеревска Паланка на поклон уручимо лаптоп рачунар и дамо наш мали допринос у побољшању услова за његово одрастање и школовање.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/delegacija-opstine-palanka-na-osvestavanju-crkve-sv-cara-konstantina-i-sv-carice-jelene/

2 comments

    • Darko on 08/10/2018 at 20:41

    Svaka čast upravi opštine na dobročinstvu.

    • Sume on 08/10/2018 at 20:15

    Divan gest

Komentari su onemogućeni.