EPODUNAVLJE: Krivična prijava protiv Nikole Minića iz Grčca

Opštinsko pravobranilaštvo Smederevske Palanke podnelo je Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani krivičnu prijavu protiv Nikole Minića iz Grčca, zbog sumnje  da je, kao direktor i odgovorno lice preduzeća Industrija mesa „Plana“, zloupotrebio službeni položaj.

Komunalna inspekcija Opštine Smederevska Palanka 31.12.2018. godine zabranila je Industriji mesa „Plana“ doo obavljanje komunalne delatnosti upravljanja parkiralištem, na adresi Trg Heroja 9 u Smederevskoj Palanci. Rešenje je uredno dostavljeno 16.01.2019. godine.

Iako je ovim rešenjem navedenom preduzeću izričito zabranjena navedena delatnost, preduzeće je , nepoštujući odluku nadležne inspekcije, uporno i nezakonito, a po nalogu osumnjičenog, nastavilo sa obavljanjem navedene delatnosti.

Komunalna inspekcija je, posle donošenja rešenja o zabrani, redovno vršila inspekcijski nadzor u skladu sa Zakonom i više puta utvrdila da Industrija mesa „Plana“, bez obzira na zabranu, obavlja delatnost naplate parkiranja vozila.

– Postupajući na napred navedeni način osumnjičeni Minić Nikola je kao direktor i odgovorno lice iskorišćavanjem svog položaja i nevršenjem svoje dužnosti pribavio protivpravnu imovinsku korist, čime postoji sumnja da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja odgovornog lica, piše u krivičnoj prijavi koju potpisuje Opštinski pravobranilac Zoran Stojkovac.

Krivično pravna radnja osumnjičenog sadržana je posebno i u činjenici krajnje neodgovornog nepoštovanja nadležnog organa, čime se dovodi u pitanje značaj i efikasnost rada državnih organa u zaštiti zakonitosti.

IZVOR: Epodunavlje

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/deo-palanke-u-sredu-bez-struje-2/

1 comment

    • Željko on 11/06/2019 at 21:14

    Verujem da je veći deo navedenog, na žalost, istina. Ali, nemojte, prenositi tekstove e-podunavlja. To isto rade i Carneks, Matijević, Zlatiborac što su Rusi dokazali. I mnogi lokalni proizvodjači. Bavite se zaštitom potrošača, a ne dnevnom politikom.

Komentari su onemogućeni.