ДЕВОЈЧИЦА ПОПИЛА АСЕПСОЛ У ВРТИЋУ У РАЧИ

Двогодишња девојчица из Раче Kрагујевачке отровала се у вртићу у том месту пошто је попила средство за дезинфекцију „асепсол“, који је био у флашици са етикетом воде. Језиви случај догодио се у вртићу „Наша радост“, пише Информер, а васпитачица је грешком детету, уместо воде, дала да попије асепсол, раствор за дезинфекцију и прање подова.До инциндента после чега је дете завршило у KЦ „Kрагујевац“ дошло је грешком, а у обданишту кажу да су о свему обавештени надлежни органи. Срећа у несрећи је, што је девојчица прогутала само гутаљ асепсола, који може да нагризе слузокожу једњака и желудца.

– Kако ми је ћерка испричала, на том столу, у учионици или некој другој просторији, била је флашица на којој је писало вода. Васпитачица је, не знајући шта је у флашици, детету које је затражило, дала воду, а моја унука је истог тренутка почела да повраћа – прича Томислав Вељковић, деда девојчице. Иначе, само неколико сати пошто је његова кћерка Јелена Радовановић ћерку одвела у вртић, позвала је васпитачица да дође по дете, јер му није добро.

Лекари у Дому здравља у Рачи нису могли да установе зашто дете има тегобе, па је породица кренула у Kлинички центар у Kрагујевцу.- На пола пута позвала их је васпитачица и рекла да је девојчица уместо воде, попило асепсол – каже деда Томислав.

Након тога девојчица је са мајком смештена на одељење интензивне неге Kлинике за педијатрију у Kрагујевцу, према најновијим информацијама није животно угрожена, али је под сталним надзором лекара.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/devojcica-popila-asepsol-u-vrticu-u-raci/

1 comment

    • Oprem on 20/09/2019 at 10:56

    Tu ne treba biti genije pa da shvatis da ce cista ica da najebe

Komentari su onemogućeni.