ЂАЦИ ИЗ ВОДИЦА У ПОСЕТИ ДЕЧИЈЕМ СЕЛУ У СРЕМСКОЈ КАМЕНИЦИ

Већ тридесет година вршњаци из Основне школе „Олга Милошевић“, подручне школе у Водицама, друже се и помажу деци без родитељског старања у Сремској Каменици. Ова посета је улепшана креативним радионицама, поделом играчака и спортским активностима.

Сарадња водичких основаца и њихових учитеља са Дечјим селом у Сремској Kаменици прерасла је у искрено и трајно пријатељство.  Узајамне посете и дружење трају већ годинама захваљујући учитељу Милану Тодоровићу. Сарадња Водичана и Дечјег села траје од 1989. године и временом је израсла у манифестацију великог пријатељства. Учитељ Милан Тодоровић се нада да се дружење неће прекидати ни када он буде отишао у пензију.

У Дечјем селу збринута су деца без родитеља, односно она која стицајем околности нису у ситуацији да буду код своје куће. Kроз ову установу прошло је више од стотину дечака и девојчица. Они у Дечјем селу остају до завршетка средње школе. У Новом Саду имају десетак станова, које су им поклонили људи добре воље, у којима бораве док студирају.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/djaci-iz-vodica-u-poseti-decijem-selu-u-sremskoj-kamenici/