ДО КРАЈА НЕДЕЉЕ РАДНИЦИ ГОШЕ ШТРАЈК НАСТАВЉАЈУ У КРУГУ ФАБРИКЕ

Радници Гоше ФШВ су ступили у генерални штрајк 28. марта, блокада пружног прелаза траје три недеље а од понедељка поједини радници најављују и штрајк глађу. Данас су штрајкачи поново блокирали пружни прелаз у Карађорђевој улици од 7.00 до 10.00 часова. Један теретни и два путничка воза су чекала у станици Паланка док су још два путничка била у станици Глибовац. На путу је из правца Тополе неколико тешких камиона чекало на пролаз.

Како је потврдио за портал Паланка данас. председник Штрајкачког одбора Милан Вујчић, до краја ове недеље радници неће излазити на пружни прелаз, већ ће штрајк наставити у кругу фабрике. Међутим Вујчић од понедељка 17. јула најављује и радикализацију протеста и могућност да део радника ступи у штрајк глађу.

Радници Гоше штрајкују јер им бивши послодавац ЖОС „Трнава“ дугује по 20 плата, а четири године нису им уплаћивани доприноси. 

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/do-kraja-nedelje-radnici-gose-strajk-nastavljaju-u-krugu-fabrike/

1 comment

    • Milan on 12/07/2017 at 11:40

    Zna se ko je rasturio Holding i vratio 100% državnog kapitala u društveni, Zna se ko je izmanipulisao fabriku Cvetković i Dinkić, zna se ko je i kako prodao fabriku, zna seda radnici odobrili takvu radnju, sve se zna, Tako da je država nemoćna za ovo, Samo sudovi rešavaju ovakve probleme!!! Nažalost korupcija je odnela najbolje fabrike i radnike! Ostali radnici umesto da štrajkuju trea da se obrate sudu i zakonskim merama!

Komentari su onemogućeni.