ДОДЕЉЕНИ СЕРТИФИКАТИ МЛАДИМ ВАРИОЦИМА У ИНСТИТУТУ ГОША (ВИДЕО)

Паланачки Институт Гоша већ другу годину за редом има веома успешну сарадњу са немачком организацијом за међународну сарадњу, познатом под називом ГИЗ, коју финансира Влада Немачке, на реализацији пројеката под називом „Подстицање запошљавања младих“ из области одрживог економског развоја и реформе средњошколског стручног образовања младих.

Реализована је и обука за 12 кандидата из Сремског, Јужнобанатског, Нишког и Јабланичког округа, узраста од 18 до 35 година, а обучавали су се за три конвенционална поступка заваривања.  

Тим поводом у Институту Гоша су уручени сертификати полазницима а њих су поздравили директор Института Гоша Мирко Личина и господин Heinz Dieter Harbers, Виши менаџер Програма за одрживи економски развој ГИЗ у Србији.

Паралелно реализујући истраживачки рад Институт Гоша успешно послује у области индустријског инжењеринга па је у специјалности заваривања и испитивања материјала сертификован као Центар за обуку особља у заваривању, као одобрено тренинг тело (ATB), за међународне инжењере заваривања (IWE), технологе заваривања (IWT) и инспекторе заваривања (IVV-C).

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/dodeljeni-sertifikati-mladim-variocima-u-institutu-gosa-video/