ДОСТУПНА БАЗА НЕЛЕГАЛНО ИЗГРАЂЕНИХ ОБЈЕКАТА – У ПАЛАНЦИ РЕГИСТРОВАНО 17.387

База свих незаконито изграђених објеката у Србији од 4. јула је доступна на сајту Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. 

Помоћник министра грађевинарства Даринка Ђуран рекла је новинарима да у Србији има више од два милиона незаконито изграђених објеката и да је процес озакоњења покренут 16. јануара.

Она је објаснила да је за 50 дана пописано 1,6 милиона незаконито изграђених објеката, чиме је завршена прва фаза тог процеса.

„Друга фаза завршава се објављивањем ове базе, у којој тачно може да се види колико има незаконито изграђених породичних, производних, стамбених, комерцијалних, економских објеката у свакој општини и граду „, истакла је Ђуран.

Како је рекла, следећи корак је доношење решења грађевинских инспектора што је предуслов да би један објекат ушао у процес озакоњења, а циљ је да се у наредне три године заврши читав процес озакоњења.

У бази података се види тачно колико у сваком граду има породичних кућа и станова, производних, комерцијалних и економских објеката који нису озакоњени.

У  Подунавском округу ситуација је следећа

  • Смедерево                        7852
  • Смедеревска Паланка    17.387
  • Велика Плана                    8936

Комплетну базу можете преузети овде – Baza nezakonito izgradjenih objekata_0

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/dostupna-baza-nelegalno-izgradjenih-objekata-u-palanci-registrovano-17-387/