ДУНАВСКИ ГУСАРИ ПЉАЧКАЈУ КРУЗЕРЕ

Непознати лопови опљачкали су 13. јула између 1.00 и 3.00 сата путнички брод „Белведере“, који плови под заставом Малте у сливу Рајна-Мајна-Дунав, од Северног до Црног мора. Они су са њега однели мотор са чамца за спасавање вредан 4.000 евра.

Претпоставка је да се крађа, која није одмах примећена, десила у реону Смедерева, под окриљем ноћи, док су путници спавали.

Новосадска полиција поднела је кривичну пријаву против Н. Н. особа и објашњава да су овакве крађе веома ризичне и опасне за безбедност путника и посаде.

На бродду „Белведере“ има 200 људи, од чега 40 чланова посаде и 160 туриста, углавном из западне Европе, Америке и Аустралије.

Ово је пети упад на путничке бродове у реону Смедерева у последњих месец дана, а други на брод ове компаније.постоје две верзије крађе ванбродског мотора и упада пирата.
 Претпоставља се да су упали на брод са моста, тј. гасовода у Смедереву, и да су имали подршку из чамца, јер се виде оштећења на крменом делу, настала кад су спустили мотор у чамац. Друга могућност је да су крадљивци чамцем пришли броду са задње стране и попели се на висину од 3,5 метара. Сигурно су биле најмање три особе, једна у чамцу, две на броду, јер нереално је да то неко уради сам 

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/dunavski-gusari-pljackaju-kruzere/