Е621 – ФАТАЛНО ШТЕТНА ХЕМИКАЛИЈА КОЈУ НАРОЧИТО МЛАДИ КРОЗ БРЗУ ХРАНУ КОНЗУМИРАЈУ СВАКОДНЕВНО

 Е621 храни даје интензивнији укус и чини је привлачнијом. Натријум-глутамат (Е621) је адитив кога има у скоро свим индустријски обрађеним намирницама (чипс и друге „грицкалице“, мајонез, кечап, супе у кеси, затим готова храна, као и разни кулинати, скоро сва газирана пића итд). Е621 се обавезно налази у свакој брзој храни.
– Иначе, натријум-глутамат је бели прах који изгледа као шећер или со, а растворен у води има укус супе са месом. Први пут је произведен 1907. у Јапану.
– Побуђује мождане ћелије, па изазива повећање апетита, преједање и гојазност… Понекад делује слично као наркотици. Лако допире до крви у мозгу. Изазива генетске промене. У човековом организму Е612 изазива читав низ веома лоших последица. Неке од њих се тек откривају.
– Вршени су експерименти на мишевима, чијој храни је додаван натријум-глутамат. После неког времена мишеви су ослепели.
– Произвођачи хране имају велике користи од додавања Е612 храни, јер смањује трошкове производње и поправља укус намирница лошег квалитета.
– Углавном је натријум-глутамат разлог због ког је храна многима толико „ускусна“ да не могу да престану да је једу и кад су већ сити (а то су најчешће грицкалице и брза храна).

Канцеларија за младе

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/e621-fatalno-stetna-hemikalija-koju-narocito-mladi-kroz-brzu-hranu-konzumiraju-svakodnevno/

1 comment

    • Stop on 08/02/2018 at 00:51

    I, sto se ne pokrene inicijativa da se hrana koja to sadrzi zabrani????

Komentari su onemogućeni.