ЕЦДЛ ОБУКА ЗА ЗАПОСЛЕНЕ У ОПШТИНСКОЈ УПРАВУ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА

Стручно усавршавање и оспособљавање је, поред планирања, избора (регрутације и селекције) кадрова, њиховог праћења и оцењивања, награђивања и напредовања, један од кључних елемената у интегрисаном управљању и развоју људских ресурса у јавној управи и укупном остваривању реформских циљева и принципа.

Законом о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе прописано је да је стручно усавршавање право и дужност службеника да стиче знања и вештине, односно способности за извршавање послова радног места у складу са потребама послодавца

Општи програм обуке спроводи се ради обезбеђивања подизања нивоа знања и вештина за обављање послова ЈЛС, у складу са утврђеним потребама.

Националном стратегијом развоја информационог друштва, донесеном од стране Владе Србије, по препорукама ЕУ и УН дефинисан је ЕЦДЛ – (ECDL – European Computer Driving Licence) стандард као минимално и свима веома потребно познавање рада на рачунарима.

Тим поводом, у малој сали СО Смедеревска Паланка одржан је програм обуке по ЕЦДЛ стандарду за запослене у Општинској управи.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/ecdl-obuka-za-zaposlene-u-opstinskoj-upravu-smederevska-palanka/