ЕПИДЕМИЈА МОРБИЛА ПРОГЛАШЕНА ЗВАНИЧНО У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

Како смо сазнали од начелника Инфективног одељења ОБ „Стефан Високи“ др Синише Павловића, у Смедеревској Паланци је и званично проглашена епидемија морбила. На овај потез надлежни су се одлучили након тога што је Институт за јавно здравље „Милан Јовановић Батут“ потврдио да се у крви два пацијента из Голобока и Кусатка, налази вирус морбила.

Мале богиње су болест која је предвиђена за искорењивање тако да је и један случај довољан да се прогласи епидемија.

Пацијенти су збринути на Инфективном одељењу и нема додатних компликација у процесу лечења ових особа. Др Павловић нам је потврдио да последњих дана нема нових пацијената али је потребно да прође 21 дан од последњег  регистрованог случаја како би били сигурни да епидемија јењава.

Такође, др Павловић је истакао да је изузетно задоваљан како су на Инфективном одељењу и ОБ „Стефан Високи“ спроведене мере заштите и превенције тако да није дошло до тога да се зарази нека од медицинских сестара које су бринуле о болесницима или неко други од особља.

На снази је и даље забрана посете болесницима у ОБ „Стефан Високи“

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/epidemija-morbila-proglasena-zvanicno-u-smederevskoj-palanci/