Epodunavlje: INSPEKCIJA ZAPRETILA PRINUDOM: Zvonko Svinja se ponovo oglušio o zakon

Građevinska inspekcija u Velikoj Plani zapretila je prinudnim izvršenjem Nikoli Miniću iz Grčca i Zvonku Stojkoviću iz Smederevske Palanke, u narodu poznatijem pod nadimkom Svinja, da obustave radove na izgradnji klanice i depoa za stoku.

Miniću i Zvonku Svinji naloženo je da u roku od 30 dana, od dana uručenja rešenja, pribavi izmenu građevinske dozvole za navedene objekte, koje je izgradio u mnogo većem obimu od onog za štaje dobio dozvolu, a neke je izgradio i bez odgovarajuće građevinske dozvole.

Građevinska inspekcija je konstatovala da su Minić i Zvonko Svinja izgadili 160 kvadrata više od dozvoljenog, što dokazuje i fotografija koja ilustruje ovu informaciju, kao i da Minić i Zvonko Svinja nisu postupili prema svojoj izjavi datoj na zapisnik građevinske inspekcije od 18. januara.

Prema Zakonu o planiranju i izgradnji, građevinska inspekcija je rešenjem naložila obustavu radova i izmenu građevinske dozvole. Ukoliko Minić i Zvonko Svinja ne obustave radove i pribave izmenu građevinske dozvole, građevinska inspekcija doneće rešenje o uklanjanju navedenog objekta koje će se izvršiti prinudnim putem bez njihovog prisustva i o njihovom trošku.

Nejasno je zašto Zvonko Svinja u bezizlaznu situaciju dovodi svog partnera Nikolu Minića, koji će pretrpeti ozbiljne gubitke zbog načina na koji Zvonko Svinja i u Smederevskoj Palanci ne poštuje zakone. Takođe, sumnjamo da će u datom roku uspeti da urade izmene građevinske dozvole, jer su dodatnim kvadratima objekat podigli na viši nivo, koji zahteva dodatne dozvole, za koje je potrebno mnogo više vremena od zadatog roka.

Da podsetimo, građevinska inspekcija u Smederevskoj Palanci, krajem januara, naredila je investitoru „Palanka Promet“ doo da u roku od 30 dana pribavi izmenjeno rešenje o građevinskoj dozvoli za rekonstrukciju objekta za konfekcioniranje i prodaju proizvoda životninjskog porekla, u Njegoševoj bb.

Razlog za ovakvo rešenje je odstupanje izvedenog objekta od odobrene projekte dokumentacije i rešenja o građevinskoj dozvoli, u pogledu gabarita, što je u suprotnosti sa članom 3. prvobitnog ugovora o zakupu sa JP „Mikulja“.

Izvor: Epodunavlje

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/epodunavlje-inspekcija-zapretila-prinudom-zvonko-svinja-se-ponovo-oglusio-o-zakon/