ЕВРОПСКИ ПАРЛАМЕНТ ПРЕДЛОЖИО УКИДАЊЕ ПОМАРЕЊА САТА

Европски парламент је усвојио резолуцију којом предлаже одустајање од померања сата.Европска повереница за саобраћај Виолета Булц,  која је у име Комисије учествовала у расправи, поручила је да би допуштање државама чланицама да слободно одлуче да примене некоординисане промене рачунања времена било – штетно за јединствено тржиште Уније. Због тога је, поручила је, против резолуције.

О овој теми Европски парламент је гласао на предлог грађанских иницијатива које су, како су навеле, забринуте због здравствених ефеката промене времена два пута годишње.

Заговорници укидања истичу како, осим негативног утицаја на људски биоритам, померање казаљки на сату доводи до већег броја саобраћајних несрећа, „више поремећаја“ у породицама, као и пада продуктивности на радном месту.

Поред тога, заговорници укидања истичу како је померање сата уведено у циљу уштеде енергије, међутим тај циљ, према њиховом мишљењу, никад није испуњен.

Комисија и Булц одбацили су тезу да померање сата негативно утиче на здравље људи. Булц је навела како није јасно како би здравље било боље да се константно остане на летњем или зимском рачунању времена.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/evropski-parlament-predlozio-ukidanje-pomarenja-sata/

2 comments

    • tomas on 09/02/2018 at 17:08

    oduvek su mi smetala ta pomeranja vremena. i treba da ukinu.

    • Vidak on 09/02/2018 at 15:57

    Jeeee bravooo pravi potez!tacno mnogo nam smeta I radnicima I djacima!

Komentari su onemogućeni.