ФЕЈСБУК ОБЈАСНИО ЗАШТО СУ КОРИСНИЦИ ИМАЛИ ПРОБЛЕМА СА МРЕЖОМ

Фејсбук, Инстаграм и Воцап сатима су јуче имали великих проблема широм света. Проблеми су почели у среду поподне по средњеевропском времену, а отклоњени су тек током ноћи.“Раније данас неки људи и компаније су имали проблема са учитавањем или слањем слика, видеозаписа и других датотека на нашим апликацијама“, изјавио је портпарол Фејсбука за „Си-Ен-Ен бизнис“. „Проблем је сада решен“, додао је.

„Током једне од наших рутинских операција одржавања појавио се проблем који неким људима отежава аплоуд или слање фотографија и видеозаписа“, изјавио је представник компаније, а преноси „Индекс“. Иако се свим мрежама могло приступити, нису се могле учитати слике. Конкретно, на Фејсбуку се није учитавао велик проценат слика и видеа, а потешкоће су се јављале и при објави новог садржаја. Слично је и на Инстаграму, док је код Воцапа било отежано слање и примање датотека, било да се ради о сликама, видеима или нечем трећем.

Увече су се проблеми јавили и на Твитеру. Тамо су проблем биле поруке и нотификације.

Фејсбук се још раније огласио путем своје странице на Твитеру. Рекли су како су свесни да неки корисници имају проблема са слањем слика, видеа и других датотека, извинили се и казали како раде на отклањању проблема. Али нису открили у чему је проблем нити су га до касних ноћних сати решили. Према страници „Даундетектор“ видљиво је да су у 22 сата проблеми и даље били присутни широм света, фактички ништа мањи него пре неколико сати.

Што се Фејсбука тиче, најгоре је било на западу Европе.

За разлику од Фејсбука, Инстаграм је имао највише проблема у САД. Али проблеми су били велики и широм Европе.

Што се Воцапа тиче, највећи проблеми на западу Еуропе су били нешто после 22 сата.

Ово је други велики пад Фејсбука ове године. У марту је пад трајао готово 24 сата, а проблеми су били присутни у целом сверу.

Проблеме су тада, баш као и данас, имали и Инстаграм и Воцап.

(СПУТЊИК)

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/fejsbuk-objasnio-zasto-su-korisnici-imali-problema-sa-mrezom/