(ФОТО) ПАЛАНКА И ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“ НА МАПИ ЕВРОПЕ

У оквиру пројекта који финансира ЕУ, под називом „ЕРАЗМУС +“, ОШ ,,Олга Милошевић“ добила је бесповратна средства за мобилност наставника на семинарима широм Европе.

У периоду од 03. 10 – 11. 10 . 2017. год. на Малти је одржан семинар који се односи на неформални приступ инклузивном образовању, где је учествовала и наша школа.
Задовољство да нашу школу, град и државу представљају на Малти имали су координатор пројекта Јасмина Милићевић , професор енглеског језика и директор ОШ ,, Олга Милошевић “ Дарко Димитријевић . На основу пројекта под називом ,, Non formal for inclusion – using non formal education methods to foster inclusion“ који је урадила професорка Јасмина Милићевић, ОШ ,, Олга Милошевић“ је и добила средства за учешће у овом значајном пројекту.
Наши представници имали су прилику да уз школе из Немачке, Шведске, Румуније, Хрватске, Пољске, Естоније, Мађарске, Грчке, Португалије и Чешке активно учествују и дају свој допринос у размени знања и искуства у оквиру ове области образовања. У исто време, упознали су се се са образовним системима других земаља Европе, као и саме земље домаћина, Малте. Они су посетили и малтешку школу и непосредно се упознали са њиховим системом рада.
Овај семинар је омогућио нашим учесницима да додатно развију своје компетенције, а све у циљу унапређења наставе, промоције образовања, града и наше државе, као и да се стекну нова познанства и контакти са жељом и тежњом да се у будућности оствари сарадња и у другим областима и заједно партиципира на новим пројектима.

Извор: ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/foto-palanka-i-os-olga-milosevic-na-mapi-evrope/