(ФОТО-ВИДЕО) НЕВРЕМЕ СТИГЛО У СРБИЈУ-ТЕМПЕРАТУРА У ПАЛАНЦИ 19 СТЕПЕНИ

Фото:М.Пауновић

Јако невреме, праћено великом количином града, захватило је данас по подне село Горњи Бранетићи, код Горњег Милановац.Град је био величине грашка, а у појединим местима и мало крупнији.
Обилни пљускови захватили су нешто после 16 сати Чачак и Лучане.
У Чачку су због велике количине кише биле поплављене улице, јер канализација није могла да прими толику количину воде. 

Град у Тополи

Јако невреме захватило је током поподнева Тополу, а највише штете причињено је у местима Шаревац, Брезовац, Липовац и Бања.

Нешто мање штете било је и у местима Белошавац и Копљара.

Јабуке оштећене крупним градом у Тополи.

На подручју Тополе дејствовала је противградна заштита али то није било довољно да заштити воћњаке. Према првим информацијама штете на брескви и шљиви су стопостотне док код јабуке има изгледа да се нешто извуче.

На подручју Шумадије, Великог Поморавља, јужног Баната и у појединим деловима Београда вечерас се очекује локална појава јаких пљускова са грмљавином, градом и олујним ветром, упозорио је Републички хидрометеорлошки завод.

До краја дана биће нестабилно са локалном појавом временских непогода са градом и олујним ветром. У већини места очекује се око 20 мм кише за 3 сата, а на истоку и североистоку Србије обилне падавине (понегде и преко 40 мм/ 12 х).

На подручју Паланке током ноћи очекује се појава обилних пљускова и грмљавина са колицином падавина око 20 мм/на три сата. Температура измерена у Паланци у 19 часова је износила 19 степени.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/foto-video-nevreme-stiglo-u-srbiju-temperatura-u-palanci-19-stepeni/