ФУДБАЛСКИ АС ИЗ ПАЛАНКЕ ЗДЕНКО МУФ ДОБИО ПРИЗНАЊЕ У ГРЧКОЈ ОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА ЈАЊИЈЕ

Један од најуспешнијих паланачких фудбалер свих времена, Зденко Муф (50), широј спортској јавности је познат као најбољи српски играч у Мексику или као вођа навале београдског Радничког из прволигапшких дана.
Међутим, „српски Герд Милер“ је оставио дубок траг у грчком фудбалу. Још увек је права икона и идол навијача у Јањини, граду на северу Грчке, чији је заштитни знак фудбалски клуб, који се и сада такмичи у елитној конкуренцији.

Тај ореол је заслужио сјајним играма, головима и професионалним односом у дресу Јањине, где је средином деведестих година за две сезоне постигао чак 38 голова. Занимљиво је да је Зденко 2003. године управо у Јањини завршио играчку каријеру.

Изузетни нападач је и даље љубимац свих грађана Јањине, не само фудбалских поклоника. Недавно смо објавили да је поред стадиона насликан мурал са његовим ликом и да је често специјалан гост на утакмицама Јањине у грчкојх Суперлиги, када добија велике овације и скандирања.

Најсвежије вести о љубави која траје, између Зденка Муфа и Јањине стижу нам ових октобарских дана. Наиме, најпопуларнији Србин у овом граду био је гост на пријему код градоначелника Јањине, града се преко сто хиљада становника. Пријем је организован у Зденкову част и том приликом му је додељено велико признање и плакета за допринос развоју спорта и фудбала.

На сваком кораку му је указана пажња, уз фотографисање са навијачима и аутограме. Такође, Зденко Муф ће наредне седмице играти за ветеране Јањине, у дуелу са атинским АЕKОМ.

Бојан Живковић

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/fudbalski-as-zdenko-muf-dobio-priznanje-od-gradonacelnika-grcke-janjije/