ГОРАН МИЛИЋЕВИЋ (1967-2020)

Са великим болом и тугом вас обавештавамо да нас је услед борбе са вирусом KОВИД-19, 10. јула 2020. године напустио Горан Милићевић, дугогодишњи музички уредник, шеф оркестра, музички аранжериста и инструментално вокални педагог у KУД-у „ Абрашевић“ у Смедеревској Паланци.

Са изразитим резултатима у области музичке педагогије, овај врсни музичар, вођа и веома запаженог бенда „Боја ноћи“, своја знања и вештине несебично је делио са својим колегама – музичарима широм наше земље, а и у иностранству.

Више од 15 година радио је на поменутим позицијама и стваралаштву, као и очувању српске и ромске традиционалне музике у Kултурно уметничком друштву „Абрашевић“ због чега се са сигурношћу може рећи да је један од највећих амбасадора музичке културе и традиције у читавом региону.

Своја знања и вештине несебично је делио са децом и одраслима. Остаће заувек упамћен по изразито аутентичним методама педагошког рада а и по огромној љубави коју је уживао од својих ученика и ученица.

Аутор је многих музичких садржаја и програма који су красили ТВ екране, између осталог и „Песмољубље“ и „Метроном“. Пред последњу животну борбу припремао је музички концерт који је за циљ имао да споји и представи готово све жанрове свих музичких епоха, а све то у припреми са нашим аматерима певачима и свирачима.

Одликован је повељама, дипломама и иностраним сертификатима за свој допринос традиционалној музици у Србији, Босни, Турској и Црној Гори. Изузетну награду за музички аранжман и методички рад са народним оркестром и певачима са међународног такмичења у Републици Бугарској освојиоје пре само 8 година.

Стваралац је многих никада необјављених композиција у народном духу, а по угледу на стваралаштво наших предака, као и других националних мањина.

Горан је пре свега био изузетан муж, отац, брат, син и пријатељ, па тек онда колега и учитељ. Опраштамо се од једног од највећих маестра нашег краја овог доба. Најискреније саучешће породици, пријатељима и колегама.

Услед неповољне епидемиолошке ситуације у земљи, комеморација овом изузетном уметнику ће бити одржана накнадно.

Последњи поздрав и велико хвала за сваку реч, ноту, песму, игру, савет и несебичну љубав драги наш Горане.

Време и место сахране објавићемо на овом месту накнадно.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/goran-milicevic-1967-2020/

3 comments

  1. Andeli neka ga cuvaju

    • Goran on 11/07/2020 at 23:50

    Pocivaj u miru!

    • R.Dj. Djurdjevic on 11/07/2020 at 01:32

    Neka mu je vecna slava i hvala.

Komentari su onemogućeni.