ГОША ФШВ НАЈАВЉУЈЕ ПРОТЕСТ ИСПРЕД СЛОВАЧКЕ АМБАСАДЕ

Штрајк у ФШВ „Гоша“, који је почео крајем марта након што се један од радника обесио у фабричком кругу због сиромаштва и неисплаћених зарада, траје и даље. Промена власника, пошто их је словачки ЖОС продао кипарској фирми Lisnart holding limitid, постављање новог директора, па ни долазак Александра Вучића, нису поколебали раднике да одустану од својих захтева.

Премијер Вучић није због обавеза могао да дође 5. маја поново у Гошу како је најавио, па ће радници, како нам је потврдио председник Штрајкачког одбора Милан Вујчић у телефонском разговору, отићи у Београд на протесте. Али радници неће ићи испред Владе Србије пошто им Влада ништа не дугује, већ ће своје протесте исказати испред Амбасаде Словачке, у нади да ће амбасадор Словачке приволети власника, њиховог држављанина да измири обавезе према радницима. 

Штрајкачи, подсетимо, траже одмах по 100.000 динара на име заосталих плата и да се потпише споразум о плаћању остатка дуга на рате, од државе гаранције да ће им бити повезан стаж, пошто им доприноси нису уплаћивани четири године. Све то – па онда почиње производња, кажу. У међувремену, након посете Александра Вучића, исплаћено им је по 60.000 динара и здравствене књижице ће им, како је обећано, бити оверене наредних шест месеци, али остају дугови за неисплаћене плате, од 600 до 700 хиљада динара по раднику.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/gosa-fsv-najavljuje-protest-ispred-slovacke-ambasade/