ГОВОР МАТУРАНАТА МЕДИЦИНСКЕ СТРУКЕ НА ДОДЕЛИ ДИПЛОМА У СШ „ЖИКИЦА ДАМЊАНОВИЋ“

„Имали смо ми разноразна оправдања за недолазак. Некада се нисмо ни трудили да слажемо. Овога пута смо искрени и имамо оправдање. Хоћете ли нам сада оправдати све часове на које нећемо доћи, све вежбе у болници које ћемо преспавати?

Ви нам оправдајте одсуство, а ми ћемо заузврат говорити генерацијама које долазе да нас је ова школа променила. Да смо се у њој смејали и када нисмо били срећни. Да су међу нама увек биле несугласице, али чували смо једни другима леђа.

Говорићемо да је ово једина школа у којој се може осетити пролазност времена. У којој се може научити колико је вредан сваки минут. Научили смо да будемо људи, да помогнемо када је некоме потребна наша помоћ и да се склонимо када нисмо сигурни у наше знање.

Рећи ћемо да смо гледали излазак сунца из свлачионице у болници, а залазак у дворишту школе, али да то није тако страшно као што звучи, јер стекли смо нову породицу, упознали нове људе. Слушали смо разноразне приче о љубави, животу, давали и прихватали разноразне савете. Научили смо шта је заиста важно, од чега треба да се склонимо, а коме треба да идемо раширених руку.

На крају, схватили смо шта желимо најзад да постанемо, а шта не. Свако бира свој животни пут, доноси исправне и погрешне одлуке. Моју одлуку, која ми се тада чинила погрешном, поновила бих поново. Верујем да би сви исто учинили попут мене.

Такође, говорићемо онима који следе, да ако ништа друго, сви смо овде били једнаки и сви смо имали исти циљ. Колике год да смо имали подочњаке од непроспаваних ноћи, волели смо ову школу. Волећемо и успомене које нас вежу за њу.“

Тања Радивојевић IV-5

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/govor-maturanata-medicinske-struke-na-dodeli-diploma-u-ss-zikica-damnjanovic/

1 comment

    • Ljiljana on 02/07/2020 at 09:36

    Srecno draga decice u zivotu i radu..neka vas Gospod Bog svuda prati bez njega zivot je nista

Komentari su onemogućeni.