ГРАЂАНИМА-АКЦИОНАРИМА 12,4 ЕВРА ПО АКЦИЈИ ОД „ТЕСЛЕ“

Када се Аеродром „Никола Тесла“ изнајми француској компанији „Ванси ерпортс“, мали акционари на име дивиденде добиће 12,4 евра по акцији. Толико, наиме, следује свим грађанима власницима акција Аеродрома, када се одбије 15 одсто пореза на дивиденде. Када ће им тачно новац „лећи“ на рачуне, још је непознаница, с обзиром на то да свему треба да претходи потписивање уговора Владе Србије са овим концесионаром. Француски гигант „Ванси ерпортс“ нуди укуно 501 милион евра за управљање српском ваздушном луком у наредних 25 година.

То, по акцији Аеродрома, износи 14,6 евра. С обзиром на то да држави следује 83,15 одсто, пошто је толики проценат акција у власништву Републике Србије, од укупног износа у државни трезор слиће се близу 417 милиона евра. Остатак, односно 84 милиона евра иде преосталим акционарима, међу којима има и фирми, инвестиционих и пензијских фондова, али и грађана који су бесплатно стекли акције београдске ваздушне луке.

Акције Аеродрома „Никола Тесла“ у понедељак су управо обориле рекорд у трговању на Београдској берзи. Цена од 1.720 динара по акцији највиша је постигнута цена на берзи откако се, од фебруара 2011. године, тргује акцијама београдског аеродрома.

Новости

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/gradjanima-akcionarima-124-evra-po-akciji-od-tesle/