ГРОМ ИЗ ВЕДРА НЕБА- САОПШТЕЊЕ НИКОЛЕ ВУЧЕНА ПРЕДСЕДНИКА СО ПАЛАНКА

Председник Скупштине општине Смедеревска Паланка, Никола Вучен је објавио текст на свом фејсбук профилу који се тиче финансијске ситуације у општини Паланка па вам га преносимо у целости:

Поштовани пријатељи и грађани Смедеревске Паланке, обзиром да се ново руководство СОСмедеревска Паланка од самог почетка залагало за транспарентност и доступност информација о раду управе, сматрам да је неопходно да будете у току са тренутном ситуацијом у нашој општини.

Таман када смо помислили да смо кренули узлазном путањом и да се многобројним проблемима назирало решење, као гром из ведра неба, рачун наше Општине је јуче блокиран за додатних 200.000.000,00-ДВЕСТА МИЛИОНА ДИНАРА од стране Banca Intesa, као извршног повериоца.

Banca Intesa је дана 10.09.2008. године одобрила кредит од 2.460.454,25 еура. ( ДВА ИПО МИЛОНА ЕУРА) за пројекте у вези Водоснабдевања,изградње,поправке и изградње инфраструктуре на територији Општине Смederevska Паланка са роком враћања од десет година и грејс периодом од три године.

Никада ни једна рата кредита није враћена!!

Ако се питате где је новац, зашто су нам улице и град у оваквом стању, одговор потражите код претходне власти. Понављам од 2008 године креће лоповлук и уништавање наше општине!

Такође, њима можете да се захвалите и што СмедеревскаПаланка у будућности неће моћи да напредује ни на једном пољу, као што су спорт, култура,инфраструктурни пројекти итд.. Заправо, што нећемо имати за основне ствари.

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/grom-iz-vedra-neba-saopstenje-nikole-vucena-predsednika-so-palanka/

15 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • Марко Марковић on 13/04/2017 at 20:36

  Шта очекивати од људи, који ни сопствени нос, још нису научили да обришу (у преводу шиљокурани).
  Зато је ту бело робље (водоводско и остало) које ће да ради за џабе!!!

  • познавалац on 13/04/2017 at 09:34

  Сада када знам ко је крив лакше ћу да прескачем ђубре у центру града.

  • Предраг on 13/04/2017 at 08:37

  Е мој „поштовани пријатељу“ од када је ваша екипа на власти, стање је горе него икад. У већини општинских јавних предузећа се не ради ништа јер су у блокади и не примају плате још од децембра (управо од када сте ви засели на власт), немају здравствено осигурање више од 15 месеци и вероватно чекате да се догоди нешто слично као у Гоши, па ћете онда урадити „нешто“. Битно је да за вас има плате, а за све су криви други, и шта сад – блокада је скоро 300 милиона, што је највише у историји ове општине, такво стање ће да траје и траје, вероватно ће стизати и нове блокаде, ви ћете да кукате и кривите претходнике…
  Имате ли ви уопште било какву идеју шта ћете да радите како би макар мало унапредили стање? Или је ово кукање ваш највећи домет?

  • Sloba on 13/04/2017 at 00:13

  Mene kao građanina NE ZANIMA ko je napravio dugove i uzimao kredite već rešenja. Je l’ ste vi došli na vlast da nam pričate ko je napravio probleme (to svi mi znamo) ili da rešite probleme? Je l’ uloga lokalnih vlasti da nam saopštava ko je napravio probleme ili da ih rešava??? Ko god je radio nešto mimo zakona uhapsite ga, optužite i neka snosi posledice svojih postupaka. Ako samo ovako saopštavate onda nema neke vajde. Hajde da vidimo, šta ste konkretno vi uradili po pitanju bilo kog lokalnog problema? Pa radnik u fabrici koja je u našoj opštini se ubio zbog nemaštine i neisplaćivanja zarada, neoverene zdravstvene knjižice, neplaćanja za penziju u toku vašeg mandata!!! Ja prethodnu vlast ne branim. Sigurno je da su krali kada se u Palanci ništa nije uradilo a duguje se TRI GODIŠNJA BUDŽETA i među najzaduženijim je opštinama u Srbiji!!!

   • zlaja on 13/04/2017 at 16:01

   Slobo,
   sa svim se iz Vašeg komentara slažem,sem da je opštinska vlast kriva za samoubistvo radnika privatne firme.
   To jednostavno ne stoji.
   Pozdrav i svaka čast na komentaru !!!

  • Прочитај on 12/04/2017 at 18:02

  MМожда су дуговања велика али су функционерске плате редовне. Ту нема блокаде…

  • Gaga on 12/04/2017 at 17:09

  SPS je bio u vlasti i tad i sad. Kako oni nisu krivi? Godinu dana samo izgovore nudite i svaljujete krivicu, a niste uradili nista. Bitnija vam je bila borba u sopstvenim redovima nego grad. Ma napredna divota, zuti za sve krivi, to sto je bio sps i sa njima i sa nama nema veze, a mi bi siroti svasta uradili, al’ vezane nam ruke. Ma nije valjda.

  • Milosav on 12/04/2017 at 16:34

  Ništa niste bolji od prethodnih. Za 12 meseci ste mogli 12 rata da vratite. Zašto niste? Gde su krivične prijave ako je protiv zakona. Ovo je samo izgovor za nerad i nesposobnost. I kredit koji vi podignete neko drugi će vraćati, a gospodinu bivšem kad tad prestaje mandat i prestaje da ga štiti poslanički imunitet pa izvolite. Reči ne znače ništa, samo dela.

  • mika on 12/04/2017 at 16:04

  Svima je jasno da dok se ne interveniše sredstvima iz Republike Palanci nema napretka,ali svakako da nikome nije jasno da se odgovorni ne hapse.
  Kao da su prethodni uzeli klikere na kredit i nisu ih vratili.
  Dva i po miliona eura i niko nije odgovoran!!!
  Evo ja se nudim da ukradem jedno 100.000 eura i bio bih spreman da odem na godinu dana u Zabelu.
  Ovo je odličan primer da možeš da kradeš i nikome,ali nikome da ne odgovaraš !!!
  SRAMOTA !!!

  • Aleksandar on 12/04/2017 at 14:52

  Ala ti je saopstenje, svaka cast!

  • Kolonija on 12/04/2017 at 14:49

  Hvatajte za gusu bivse koji su uzeli kredite, ovaj bivsi se nakrao kad god i koliko god je mogao, sve mu je bilo malo.

  • Dragan on 12/04/2017 at 13:42

  Vi ste gori od kene.Sve prevaranti na vlasti.Godinu dana vlasi a stanje jos gore,napredno nema sta.

  • Шумадинац on 12/04/2017 at 12:51

  Што не апсе кривце? Него нико никад не одговара

  • Паланчанин on 12/04/2017 at 11:45

  Неке ствари могу да се одраде и са јако малим, или никаквим улагањима. Рецимо , непрописно паркирање. За то је потребна воља, које нема и знање, којег нема. Срамота ме је као грађанина СП кад год прођем испред Гимназије, Општине, или делом од семафора ка фонтани. Нити можеш да се провучеш од бахатог паркирања, нити има тротора. Е ту нема оправдања: „Немамо пара“. На крају, што сте се прихватали власти, ако ће све да буде исто и још горе?

  • Cirkus on 12/04/2017 at 11:02

  Dobro jutro KOLUMBO otkrio si Ameriku! Ništa novo samo se iznosi menjaju, uglavnom povećavaju.

Komentari su onemogućeni.