ХАПШЕЊА ЗБОГ ОБЉУБЕ, НЕДОЗВОЉЕНИХ ПОЛНИХ РАДЊИ…

У више одвојених акција на територији Србије, припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са надлежним тужилаштвима, у претходних неколико дана у циљу сузбијања општег криминала ухапсили су 36 особа, међу којима су и шест особа из Смедерева и Велике Плане.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су С. Д. (1982), због постојања основа сумње да је починио кривично дело обљуба над немоћним лицем.

Осумњичени се терети да је ступио у контакт са двема малолетницама и да је искористивши њихово ментално стање, над њима, у више наврата, починио обљубу.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у  Смедереву.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су Д. П. (1948) због постојања основа сумње да је током 2017. и 2018. године, у више наврата, починио кривична дела обљуба над немоћним лицем и два кривична дела недозвољене полне радње.

Осумњичени се терети да је искористивши ментално стање три малолетнице над њима починио обљубу.

Сумња се да је Д. П. поверење девојчица задобио тако што им је најпре давао слаткише, а затим и новац од 100 или 150 динара, а потом их врбовао да дођу код њега у кућу, где их је обљубио.

Полиција је приликом претреса стана осумњиченог пронашла ловачку пушку, коју је имао у нелегалном поседу, због чега му се на терет ставља и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Смедереву.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су А. Н. (1984), због постојања основа сумње да је починила кривично дело запуштање и злостављање малолетног лица.

Сумња се да се А. Н. пред малолетним сином и ћерком интравенски дрогирала и проституисала, а дечак се једном приликом и убо на игле које је осумњичена претходно користила приликом конзумирања наркотика.

Она се сумњичи и да је малолетног сина приморавала да краде.

Осумњичена је уз кривичну пријаву приведена Основном јавном тужилаштву у Великој Плани.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су С. Д. (1971) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело изазивање опште опасности.

Он је у Осипаоници у више наврата покушао да својим возилом „опел астра“ заустави оштећеног, који се такође кретао својим возила у којем је била и супруга осумњиченог.

Оштећени је услед тога својим аутомобилом ударио у возило, које се кретало из супротног смера.

Осумњичени је приведен Основном јавном тужилаштву у Смедереву.

МУП.РС

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/hapsenja-zbog-obljube-nedozvoljenih-polnih-radnji/