ХЕМИЈСКИ ВОЗ УКЛАЊА РАСТИЊЕ УЗ ПРУГУ, ПАЗИТЕ СТОКУ И ПЧЕЛЕ

„Инфраструктура железнице Србије“ почело је  редовно сузбијање вегетације Хемијским возом дуж пруга широм Србије, најављено је из тог предузећа.

Хемијско сузбијање вегетације трајаће до јуна, а „хемијски воз“ проћи ће дуж око 3.200 километара српских пруга, односно готово свих пруга у Србији и уништавати растиње на удаљености до шест метара од колосека, наводи се у саопштењу „Инфраструктуре“.

Обезбеђене су потребне количине хербицида, а супстанце којима ће се уклањати растиње дуж пруга није опасно по здравље људи.

На простору од по десет метара са сваке стране колосека забрањена је испаша стоке и коришћење осушене траве са овог простора за њену исхрану, а упозоравају се и пчелари да током хемијског третирања вегетације дуж пруге заштите своје кошнице, које се налазе у овој зони, указује се у саопштењу.

Саобраћај Хемијског воза биће прилагођаван временским условима, а о даљем распореду хемијског уклањања вегетације дуж пруга „Инфраструктура железнице Србије“ благовремено ће обавештавати јавност.

Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/hemijski-voz-uklanja-rastinje-uz-prugu-pazite-stoku-i-pcele/