ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ: КРУЖИ ЛАЖНА ПОРУКА О 24-ЧАСОВНОМ КАРАНТИНУ

Пободом узнемиравајуће СМС поруке коју су бројни грађани добили, а у којој их неко обавештава да ће сутра у 18 сати бити уведена потпуна забрана кретања, Влада Србије саопштава да то није тачно и да је реч о покушају ширења панике међу грађанима! Уколико се таква мера буде уводила грађани ће бити обавештени 48 сати унапред, наглашавају у Влади Србије!
“Од среде у поноћ почиње 24х карантин. Уводи се софтвер где СМС-ом пошаљеш на одобрење да изађеш и стигне ти одобрење смс које показујеш патроли на улици. Набавите сутра све што вам треба. Ово ми је инфо од маме која ради у полицији”, наводи се у лажној поруци.

Порука стиже са броја “2684319”. Нема позивног броја, због чега се сумња да је послата са компјутера.

Уколико сте добили ову поруку Влада Србије поручује да је у питању превара и да не наседате на ове нетачне информације. За све информације о коронавирусу и мерама које предузимају Влада и председник Србије, можете се информисати на званичним сајтовима институција.

Полиција испитује овај случај у намери да ухвати онога ко стоји иза ове поруке.

Ово није једини пример лажних вести које круже у циљу изазивања панике. Тако у другој поруци стоји да ће „сутра у 6 да објаве забрану кретања 24 часа“.

Реаговао је и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић који је на свом Твитер профилу написао да је реч о лажним вестима као и да ће полиција испитати ситуацију.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/hitno-upozorenje-kruzi-lazna-poruka-o-24-casovnom-karantinu/