И НАСТАВНИЦИ НА ОБУЦИ ЗА НОВЕ ПРОГРАМЕ

Нова  школска година донеће највише промена за ученике петог разреда, а школе се већ припремају за новине које треба да уведу. Министарство просвете обавестило их је пре неколико дана да су и званично објављени нови наставни планови и програми и да је дало стручно упутство за реализацију нових предмета – физичког васпитања са здравственим, технике и технологије и информатике као обавезног предмета.

Обуке већ за недељу или две почињу за наставнике физичког, потом за наставнике технике и технологије, а затим и за наставнике информатике. Први ће усавршавати како да предају здравствено васпитање, други лекције о предузетништву, а трећи део који се односи на програмирање.

Деца ће на часовима здраственог васпитања учити о здравим навикама у вежбању, важности загревања, одржавања хигијене простора и опреме за вежбање, па све до здраве исхране. Наредних година исти садржаји биће уведени и у старије разреде, где ће бити озбиљније теме. Требало би да ови часови буду занимљиви деци, али и веома корисни. Део часова држаће лекари, који најбоље могу да им пренесу важне здравствене теме.

Новине ће донети и часови предузетништва у оквиру предмета техника и технологија, на којима ће деца учити како да од идеје створе производ, како да га пласирају на тржишту, сами ће осмишљавати пројекте и учествовати у њиховој реализацији.

Извор Новости

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/i-nastavnici-na-obuci-za-nove-programe/