ИНСТИТУТ ГОША ДОБИО НОВУ ОПРЕМУ: УСКОРО КРЕЋЕ ПРОИЗВОДЊА

Институт Гоша из Смедеревске Паланке успео је, после успешне приватизације пре две године, да сачува углед у земљи и иностранству и стабилизује пословање.Осим тога, већ је добио и савремену опрему и припрема се да, по први пут, започне и сопствену производњу, открива директор Мирко Личина.

У изјави за Тањуг додаје да још не може да каже о каквој производњи је реч, али да ће то свакако бити веома тражен производ на тржишту, који ће допринети јачању српске привреде.“Наш циљ је да, поред услуга које сада пружамо, кренемо и у производњу. Надамо се да ћемо ускоро започети и тај део и интензивно радимо на томе. То ће бити један од веома тражених производа на нашем и светском тржишту“, истакао је Личина.

Институт Гоша се, иначе, бави научно-истраживачким и развојним пословима у области природних и техничко-технолошких наука, као и обуком заваривача, инжењера, технолога и контролора заваривања по највишим стандардима.

Упркос томе што је Смедеревску Паланку у претходном периоду обележио период пропадања великог привредног система Гоша, Институт је успео не само да се извуче и чврсто стане на ноге, већ и да прошири пословање.

Институт је укључен и у систем дуалног образовања са 18 школа, па из њега излазе врхунски обучени млади људи, који могу било где да се запосле.

Личина указује да Институт Гоша постоји око пет деценија и да је данас, захваљујући својим стручњацима, али и новом власнику, фирми Милленниум Теам, која је уложила средства у ширење његових капацитета, ангажован на важним пројектима у земљи, међу којима је и изградња наставка гасовода Турски ток кроз Србију.

Иначе, компанија Милленниум Теам у оквиру своје основне делатности бави се изградњом хидротехничких објеката, инфраструктурних објеката – саобраћајница, железница, гасовода, топловода, специјалним радовима, консалтингом и грађевинским инжењерингом.

Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/institut-gosa-dobio-novu-opremu-uskoro-krece-proizvodnja/

1 comment

    • Jelena on 07/07/2020 at 15:59

    Jos samo da isplate zaostale plate radnicima koji su ostali bez posla zbog zatvaranja firme, pa mogu da kazu da su uspeli…do tad, ne hvalite se mnogo.

Komentari su onemogućeni.