ИНТЕЗИВНА КОНТРОЛА САОБРАЋАЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ

Током данашњег преподнева саобраћајна полиција је у центру града код музеја, кажњавала непрописно паркирна возила и вршила контролу саобраћаја.

Тако је било и претходних дана када су акције спровођене у другим деловима града. Да ли је оваква интезивнија активност повезана са протестима грађана и блокадама путева, нисмо сигурни али се надамо да ће дати резултата на задовољство пешака којима су тротоари узурпирани.

Треба имати у виду и да је грчка полиција почела је да кажњава због бахатог понашања у саобраћају. Грци више немају милости када је у питању коришћење телефона у вожњи, невезивање појасева, вожња у зауставној траци, бацање опушака, непрописно паркирање…

Онима који не буду поштовали прописе, поред новчане казне, прети и скидање таблица и одузимање дозволе на период од 30 дана.

Претходног викенда, поједини српски туристи осетили су то и на сопственој кожи. Саобраћајна полиција у Полихрону скинула је таблице са више 50 непрописно паркираних возила. Казна за непрописно паркирање у Грчкој износи 80 евра, а више не постоји могућност плаћања умањене казне уколико се она плати одмах.

Занимљиво би било видети како би се понашали возачи да полиција предузме овакве мере и код нас, а посла би у почетку било преко главе па би количина одузетих таблица вероватно била импозантна.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/intezivna-kontrola-saobracajne-policije/

5 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • hegel on 12/06/2018 at 19:44

  Svratite nekad do početka Šulejićeve.

  • Jovan on 12/06/2018 at 16:03

  Alaminijum kume , alaminijum !

  • Jovan on 12/06/2018 at 16:00

  Alaminijum , kume , alaminijum !

  • Gaja on 12/06/2018 at 13:52

  Dođite u Kralja Petra I, tu imate mesta i kaznama i…

  • Ojađen on 12/06/2018 at 11:50

  Da, da, a ovo policijsko vozilo na slici je parkirano baš po propisu! Svaka čast!

Komentari su onemogućeni.