ИСКЉУЧЕНО 36 ВОЗАЧА ЗБОГ НАСИЛНИЧКЕ ВОЖЊЕ И 42 ПОД ДЕЈСТВОМ ПСИХОАКТИВНИХ СУПСТАНЦИ

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, током прошле недеље, искључили су из саобраћаја 36 возача због учињеног прекршаја насилничке вожње и 42 возача због управљања возилом под дејством психоактивних супстанци.

Под дејством психоактивних супстанци највећи број возача искључен је из саобраћаја на територији Београда, а затим на територији Крушевца, Лесковца, Ниша, Панчева, Пожаревца и Чачка.

Осамнаест возача који су затечени да управљају возилом под дејством психоактивних супстанци млађи су од 24 године, а најмлађи возач који је затечен у вршењу овог прекршаја има 17 година.

Такође, саобраћајна полиција је, поред управљања возилом под дејством психоактивних супстанци, 16 возача истовремено затекла и у чињењу других прекршаја.

Највише возача искључено је из саобраћаја на територији Сремске Митровице због насилничке вожње, док су због истог прекршаја возачи искључени на територији Београда, Ниша и Новог Сада, док је шест возача искључено из саобраћаја због управљања возилом са више од 3 промила алкохолa, међу њима и возач из Смедеревске Паланке.

Припадници Управе саобраћајне полиције су, током ноћи у Београду, зауставили три возача који су управљали возилом под дејством психоактивних супстанци, а притом нису имали возачку дозволу или су имали возачку дозволу неодговарајуће категорије. Против тројице мушкараца биће поднете одговарајуће прекршајне пријаве.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/iskljuceno-36-vozaca-zbog-nasilnicke-voznje-i-42-pod-dejstvom-psihoaktivnih-supstanci/