ИСПОВЕСТ РАДНИКА ГОШЕ КОЈИ ЈЕ ПОКУШАО САМОУБИСТВО ЗА НОВОСТИ

Гледао сам оца како умире, нисам могао да му помогнем јер нисам имао пара да га лечим. Моје колеге немају да прехране децу. Немају за лекара. Играју се нашим животима. Колега Драган се обесио, нисмо га спасли. Пре њега, једног колегу скинули смо са конопца. Да ли је могуће да се људски животи губе, да нико не реагује, да држава не реагује.

Овако за „Новости“ прича Милош Ристић (37), радник фабрике шинских возила „Гоша“ из Смедеревске Паланке, који је покушао да себи одузме живот већом количином лекова. Један мртав, два покушаја самоубиства радника – то је епилог штрајка запослених у „Гоши“ где ни после 88 дана обуставе није испуњен ниједан њихов захтев.

Ристић је опроштајну поруку оставио на фејсбук-профилу, што га је и спасило, јер су одмах реаговале колеге, Хитна помоћ и полиција. Срећом, после указане помоћи, Милош је сада добро и вратио се назад у фабрику да штрајкује. За „Новости“ сведочи да није имао други начин да поручи јавности у каквом су положају радници, осим да покуша да се убије.

– Ово је био мој револт, очајнички покушај да скренем пажњу на муке 350 људи, мојих колега о којима нико не мисли – каже Ристић који 16 година ради као прецизни механичар на обртним постољима за вагоне.

Милош не крије да живи тешко, сам са мајком, а отац му је преминуо пре два месеца. Њега је беспомоћно посматрао како умире. Ово је други покушај самоубиства радника „Гоше“, а пре равно три месеца на свом радном месту обесио се Драган Младеновић (57) који није могао да поднесе немаштину.

Извор Новости

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/ispovest-radnika-gose-koji-je-pokusao-samoubistvo-za-novosti/