ИВАНА ДЕМИРОВИЋ ИЗ ЦРРЗ „АМАРО ДРОМ“ПРИСУСТВОВАЛА САСТАНКУ СА МИНИСТАРКОМ ЧОМИЋ И ДРЖАВНОМ СЕКРЕТАРКОМ ФЛАХСБАРТ

Директорка Канцеларије за инклузију Рома, Љиљана Михајловић је  у Палати Србије присуствовала састаку Министарке Гордане Чомић и државне  секретарке федералног Министарства за економску сарадњу и развој Савезне Републике Немачке, др Марија Флахсбарт.

„Током данашњег  састанка разговарали смо о  досадањим искуствима и праксама у раду са корисницима, о положају Ромкиња у Републици Србији и представили заједничке мере за оснаживање Ромкиња, у оквиру програма „Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији“, који спроводи ГИЗ. Поред тога кључне теме данашњег састанка су Национална стратегије за укључивање Рома и Ромкиња, друштвено-економски положај Рома и Ромкиња у Републици Србији и мере против дискриминације“, рекла је Михајловић.

Састанку је присуствовала и представница Центра за развој ромске заједнице Амаро дром из Смедеревске Паланке Ивана Демировић, која је говорила о важности положаја жена у Србији и положају Ромкиња у области образовања и запошљавања.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/ivana-demirovic-iz-crrz-amaro-dromprisustvovala-sastanku-sa-ministarkom-comic-i-drzavnom-sekretarkom-flahsbart/