ИВАНА ЂУРИЋ ПРВА У КРУШЕВЦУ, МАЈА И БРАНКО ПОСТИГЛИ ЛИЧНЕ РЕКОРДЕ

У Суботу и Недељу 18-19.05 у Крушевцу у организацији АСЦС-а и А.К.Крушевац, одржано је Првенство АСЦС и уједно квалификације КУП-а Србије за јуниоре/ке, деца која су рођена 2000/01 и млађи.

Атлетски клуб „Јасеница“ је представљало 3 такмичара и освојена је једна медаља. Ивана Ђурић је у дисциплини бацање копља ( 600 гр. ) заузела прво место са резултатом од 43.94 метара. Овим резултатом је ушла у финале КУП-а Србије које ће се одржати 08.06 у Сремској Митровици.

Друга наша два представника Маја Вићентијевић и Бранко Басарић који су рођени 2005 године и у категорији старијих пионира, имали су право учешћа у одређеним дисциплинама и нису разочарали. Првог дана обоје су трчали 100 метара, Бранко је истрчао свој најбољи резултат 13.17 сек. и одмах после тога је трчао трку на 400 метара , али није успео да обори свој лични рекорд. Маја је трчала 13.77 секунди, мало слабији од њеног личног рекорда али због сплета околности на самом старту трке, овај резултат није толико валидан.

Другог дана Маја и Бранко су трчали 200 метара и обоје су истрчали своје најбоље трке . Маја је трчала 28.07 секунди и укупном пласману је заузела 4. место, само 5 стотинки јој је фалило да буде трећа. Бранко је такође истрчао свој најбољи резултат, 26.50 секунди. Циљеви за њих двоје су остварени, обоје су трчали личне рекорде.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/ivana-djuric-prva-u-krusevcu-maja-i-branko-postigli-licne-rekorde/