ИЗБЕГНИТЕ КАЗНЕ, МЕРИТЕ ПРОСЕЧНУ БРЗИНУ АПЛИКАЦИЈОМ ТЕМПОМАТ

Најновији прописи који омогућавају полицији мерење просечне брзине на ауто-путевима у Србији, као и кажњавање за прекорачење дозвољене брзине од 120 километара на сат, приморали су возаче да размишљају о могућим казнама. Од недавно, примењују се прописи који мере време уласка од наплатне рампе до излазне станице, при чему се израчунава и просечна брзина вожње. У случају прекорачења законских ограничења, могуће су и казне у износу који зависи од тога за колико је највиша дозвољена брзина прекорачена.

Нова апликација коју је развио један београдски ИТ тим може да вам помогне да избегнете могуће проблеме. Андроид апликација “Просечна брзина” је замишљена као калкулатор просечне брзине вожње, и даје информације у реалном времену о улазној и излазној рампи, просечној брзини и пређеној релацији. Такође, у сваком тренутку даје и обавештење о томе којом брзином би требало возити како бисте до изласка са ауто-пута возили у дозвољеним границама.

Осим тога, апликација “Просечна брзина” даје преглед свих наплатних станица, цене путарина и других информација које могу бити важне током вожње на српским ауто-путевима. У плану је и проширење апликације, пре свега списком бензинских станица, мотела и ресторана, помоћи на путу.

Казне за прекорачење просечне брзине на нашим путевима ће се мењати оног тренутка када буде донесен нови закон о безбедности саобраћаја, који би врло брзо морао да уђе у скупштинску процедуру. До тада они који прекораче дозвољену просечну брзину од 121 до 140 км на час платиће 3.000 динара, од 141 до 160 км на час 5.000, од 161 до 180 км на час од 6.000 до 20.000 динара, од 181 до 200 км на час од 15.000 до 30.000 динара, а преко 200 км на час од 100.000 до 120.000 динара.

Наравно, нашим суграђанима који буду возили брже од 160 км на час следује и одређени број казнених поена, као и забрана управљања возилом.

Ову корисну апликацију можете једноставно и бесплатно преузети са Гоогле Плаy странице, на линку 

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.droidnip.nemanja.naplatnerampe

Извор Ауто магазин

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/izbegnite-kazne-merite-prosecnu-brzinu-aplikacijom-tempomat/