ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ПРОФЕСИОНАЛНИХ ОБУКА ЗА НЕЗАПОСЛЕНЕ

Програм професионалних обука за незапослене реализује се у оквиру пројекта „Вештине за послове – Унапређивање прилика за запошљавање и социјалну инклузију маргинализованих група кроз побољшање пословног окружења у Источној Србији“ који финансира Kраљевина Норвешка кроз пројекат „Норвешка за вас – Србија“, а који имплементира Регионална развојна агенција „Браничево-Подунавље“ у партнерству са Регионалном агенцијом за развој Источне Србије – РАРИС.

Програм ће бити реализован за укупно 80 полазника, за које ће обуке бити потпуно бесплатне, док полазници сносе евентуалне пратеће трошкове (храна, трошкови пута и сл.). Након завршетка процеса пријава, биће формиране групе и дефинисане локације на којима ће се реализовати поједине обуке, о чему ће сви пријављени бити обавештени.

– Сектори у оквиру којих су планиране обуке за различита занимања: туризам и повезане услужне делатности, дигитални маркетинг. – Kо може да се пријави: незапослени и то: 1. млади (18-29 година), 2. жене, 3. рурално становништво, и 4. припадници других осетљивих група, са пребивалиштем на територији неке од програмских општина, тј: 1. Голубац, 2. Велико Градиште, 3. Петровац на Млави, 4. Kучево, 5. Жагубица, 6. Мало Црниће, 7. Жабари, 8. Велика Плана, 9. Смедеревска Паланка.

– Где ће бити реализоване обуке: Голубац, Велико Градиште, Петровац на Млави, Велика Плана. Напомена: обука ће бити реализована на локацији где постоји мин. 5 пријављених полазника за конкретно занимање.

– Kако ће се реализовати обуке: део обука биће реализован кроз теоретска предавања, део кроз практичну наставу, а на крају је предвиђено полагање испита на основу којег ће полазници добити сертификат о стручној спреми. Заинтересовани полазници ће такође имати могућност да додатно похађају лиценцирану обуку за почетнике у пословању.

– Kад ће бити реализоване обуке: начелно од фебруара до јуна 2021. године- Начин пријаве: попуњавањем формулара на линку: хттпс://формс.гле/yмw1УБyЛwА51792т5 – Рок за пријаву: 20. јануар 2021.

За додатне информације, контактирајте на:Регионална развојна агенција „Браничево-Подунавље“ – РРА БПСтари корзо 30/3, Пожаревац012/510-824, 511-823  office@rra-bp.rs

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/javni-poziv-za-ucesce-u-programu-profesionalnih-obuka-za-nezaposlene/