ЈАВНИ РАДОВИ СПРОВЕДЕНИ У РАТАРИМА

По први пут месна заједница Ратари конкурисала је и од Националне службе за запошљавање добила средства да ангажује теже запошљива лица са евиденције за запошљавање која су била ангажована да по претходно направљеном термин плану спроведу Јавне радове на уређењу јавних и зелених површина у Ратарима .
Колико је то било могуће , очишћени су : пут за гробље (асфалтиран 2012. средствима Републике и пуштен да пропада) , центар цела (простор испред Дома културе , амбуланте , око старог млина и простор око ловачког Дома ) , затим околина извора пијаће воде Дрење и Вуковац.
Посебно је много тога урађено на извору Дрење , где су се у радове укључили мештани из непосредне околине како својим волонтерским радом тако и донацијама а помоћ је стигла и од Месне заједнице. Ископан је канал са олуцима који штити комплекс извора , проширен прилазни пут и ископан (машински) а затим и озидан тврдим матерјалом базен технички чисте воде , који се пуни из извора и представља како атракцију тако и велико богатство ..као и читав комплекс извора уопште ..

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/javni-radovi-sprovedeni-u-ratarima/