ЈОШ УВЕК БЕЗ ДОГОВОРА РАДНИКА ГОШЕ И РУКОВОДСТВА-НАСТАВАК ПРЕГОВОРА У УТОРАК

Ни други дан разговора Штрајкачког одбора Гоше ФШВ са руководством коме је присуствовао и министар привреде ГоранКнежевића није донео конкретне резултате. Преговори доносе више оптимизма рекао је Вујчић за медије а штрајк глађу четири радника који су га започели пре пет дана биће настављен.

Блокада желеничког прелаза неће бити док трају преговори, већ ће радници бити у кругу фабрике.

Отишли смо јуче из Београда са мало оптимизма, а сада је то много више. У понедељак ћемо имати консултације, а у уторак ће нас известити на новом састанку у влади. Ако се обистини оно што смо причали, то ће бити изузетно повољно по нас, рекао је Вујчић.

Он је казао да се позитивно одвијају преговори по питању свих захтева штрајкача – исплате заосталих зарада, репрограма дуга фабрике за доприносе који нису уплаћивани радицима, као и повезивање радног стажа. Вујчић је најавио и долазак државног миритеља Живка Кулића сутра у 12 сати у Гошу како би потписали споразум са директором који раније није пристајао на овај потез.

Вујичић је рекао да ће Министарство привреде помоћи како би фабрика почела да ради, што је услов за све остало.
У Гоши има 260 штрајкача, од укупно око 350 радника. 

 Радницима „Гоше“ дугује се 19 плата, а доприноси им нису уплаћивани четири године, због чега им није повезан стаж. Они траже исплату заосталих зарада макар и на рате, али услов да се врате на посао јесте и даља редовна исплата плата и враћање пословања фабрике у законске оквире. Власник фабрике је кипарска фирма „Лиснарт холдинг“, која иначе дугује држави око 4,5 милиона евра за неплаћен порез.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/jos-uvek-bez-dogovora-radnika-gose-i-rukovodstva-nastavak-pregovora-u-utorak/