КАКО ДО ПОСЛА КРОЗ ДРЖАВНЕ СУБВЕНЦИЈЕ?

Национална службе за запошљавање (НСЗ) планира да кроз два програма у овој години запосли више од 6.000 људи.

 План НСЗ је да се током ове године програмом субвенција за самозапошљавање подржи 3.330 незапослених како би започели сопствени посао, као и да субвенцијама подрже послодавце у запошљавању још 2.710 незапослених.

С тим циљем, Министарство за рад, борачка и социјална питања, а кроз програме Националне службе, субвенционише предузетнике и послодавце сумом од 150.000 до 300.000 динара.

Како наводе из тог Министарства за Танјуг, субвенције за самозапошљавање намењене су незапосленима који се воде на евиденцији НСЗ и који имају завршену обуку за започињање сопственог посла.

Субвенција за самозапошљавање додељује се у једнократном износу од 180.000 динара, односно 200.000 динара у случају самозапошљавања вишкова запослених или 220.000 динара за незапослене особе са инвалидитетом.

У НСЗ истичу да се право на субвенцију може остварити и удруживањем више незапослених, оснивањем привредног друштва, и у том случају, кажу, сваки грађанин појединачно подноси захтев за самозапошљавање и остваривање права на субвенцију.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/kako-do-posla-kroz-drzavne-subvencije/