КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ 5. ЈУНА ОБЕЛЕЖАВА ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

У понедељак, 5. јуна, Канцеларија за младе ће обележити Дан заштите животне средине. Акцији која ће бити одржана од 12:30 часова у центру града придружују се ученици све три паланачке средње школе, као и еко-секција ОШ „Олга Милошевић“, са којом Канцеларија има интензивну сарадњу. Дизајнирани су званични постер догађаја и пропагандни флајери који ће бити дељени грађанима током акције, али и у самим школама, токомпреподнева. Догађај ће пропратити локални медији, електронски и штампани.
– Канцеларија овај догађај организује пре свега као покушај да се колико-толико утиче на свест што већег броја грађана о алармантном степену запрљаности и загађености, јер се отпаци свих врста бацају на сваком кораку – по травњацима, по парковима, по тротоарима .., али и на простору ближе и даље периферије, по ободима шумарака, у потоке, у растиње … Практично, скоро да нема места које није загађено пластичним кесама и боцама, електронским и биолошким отпадом, конзервама и свакојаким другим материјалима, од којих многи трајно трују тло. Отпатке баца толико велики број појединаца, да је практично немогуће да било каква комунална служба успе да стигне да то уклони.
– Стога је главни циљ ових акција да се утиче на свест грађана. Животна средина је заправо наше заједничко двориште. Упућујемо апел да се она не уништава и да се не загађује, већ да се схвати као простор који би требало неговати.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/kancelarija-za-mlade-5-juna-obelezava-dan-zastite-zivotne-sredine/