КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ ПРИПРЕМИЛА ПРОЈЕКАТ „ЗЕЛЕНИ АМБАСАДОРИ“ У ОКВИРУ ПРОГРАМА МЛАДИ СУ ЗАКОН

У паланачкој „Канцеларији за младе“ урађен je пројекат у оквиру програма „Млади су закон“. 

„Канцеларија за младе“ из Смед. Паланке оформила је тим младих који су након тронедељних консултација 16. јула послали свој дефинитивни предлог пројекта на конкурс „Млади су закон“.

Програм „Млади су закон“ финансира Министарство омладине и спорта, а у Подунавском округу га, ове године, спроводи ресурс центар „Омладина Јазаса Пожаревац“. Паланачка „Канцеларија за младе“ је као испостава Министарства омладине и спорта на локалу у овом процесу незаобилазан партнер, што се поред осталог односи и на подстицање младих да учествују на конкурсу, као и на организациону и саветодавну помоћ.

 Пројекат који је послат на конкурс обрађује тему екологије. У оквиру „Канцеларије за младе“, урадила га је група младих са званичним називом „Зелени амбасадори“, док је званични назив самог пројекта „Бирам природу“. Садржи неколико тематских целина и читав низ планираних активности које ће се спроводити крајем лета и током јесени уколико пројекат буде одобрен, а сва је прилика да хоће, с обзиром на његову садржајност, на висок степен „пројектне писмености“ и на његову потпуну оправданост. Одговор конкурсне комисије очекује се почетком августа.

 Поред укључивања младих, главни циљ пројекта „Бирам природу“ јесте да се на више конкретних и веома креативних начина укаже на последице уништавања животне средине на локалу и да се код грађана наше општине, и млађих и старијих, барем донекле подстакне свест о погубности овог процеса, што је заправо и најосновнији предуслов (наравно, не и једини) да се уопште почне са решавањем поменутог проблема. Канцеларија за младе је у том смислу до сада урадила велики број пројеката и акција.

(Текст: „Канцеларија за младе“ Смед. Паланка)

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/kancelarija-za-mlade-pripremila-projekat-zeleni-ambasadori-u-okviru-programa-mladi-su-zakon/