КО ХОЋЕ ПРЕКО ГРАНИЦЕ ПЛАЋА ТЕСТ НА КОРОНУ 6000 ДИНАРА

Путовање ове године, ако се неко уопште одлучи на њега, изгледаће необично, али и скупо. Прво, осигурање вам , неће покрити лечење ако се заразите корона вирусом у другој земљи, а ако и измисле у међувремену неку такву полису, она ће папрено коштати.

Друго, неке државе, па и наша, већ су одредиле цене тестова на корону. Треће, у Србију се може ући или са тестом негативним на корону или морате ићи право с границе на 14 дана у карантин. Ко хоће да путује, мораће и да плати.

Србија – 6.000 РСД

За улазак у Србију биће неопходан негативан тест на корону, не старији од три дана.
Грађани који буду путовали у иностранство у земље које инсистирају на здравствном пасошу, моћи ће у Србији да ураде тест на вирус корона који ће коштати око 6.000 динара, односно 50 евра.

У Србији због путовања грађани ће моћи да ураде тест на вирус корона на свој захтев и да ће се то радити у лабораторији у Клиничком центру Србије.

БИХ – 100 евра

Према подацима у тамошњим медијима, за тест је потребно обратити се Институту за јавно здравство. Само тестирање кошта 200 КМ, односно 100 евра.
Грађани су огорчени због тога и тврде да им је нејасно како се уопште дошло до те цене.

Словенија – 20 евра

Још није одређена тачна цена, али се прве процене су да тест неће бити скупљи од 20 евра.

Црна Гора – „минимално“

Црна Гора је на путу да постане корона фрее дестинација, поручују надлежни, па ће, у складу са тим чинити све да смање ефекте кризе. Процењује се да ће цена теста бити минимална.

Хрватска – 200 евра

Тамошњи медији пишу да ће у Наставном заводу за јавно здравство овај тест коштати 200 евра, мада је хрватски министар здравља претходно говорио како поуздани тест на ковид – 19 кошта око 100 евра.

Аустрија – 190 евра

Засад је познато да ће аеродром у Бечу нудити тестирање на коронавирус да би путници избегли карантин од 14 дана, и то по цени од 190 евра.

Немачка – 200 евра

Према Институту „Роберт Кох“, пацијенти са симптомима грипа такође се насумично испитују на нови корона-вирус. Трошкове (приближно 200 евра) сносе здравствена осигурања у Немачкој, али само ако је тест препоручио лекар. За друге, то је регуларна цена.

Грчка – од 120 евра

План тамошњих званичника је да путници тестирање раде у земљи порекла, па да се онда безбрижно упуте у Грчку. Претходно је, када је пандемија била у замаху, било најава да ће добровољни тест коштати од 120 до чак 300 евра.

Грчки министар туризма Харис Теохарис каже међутим, да је могуће да та цена падне и на 10 евра по особи касније током лета.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/ko-hoce-preko-granice-placa-test-na-koronu-6000-dinara/

2 comments

    • Srbin on 11/05/2020 at 15:13

    Upravo sam odlučio za koga neću da glasam.

    • Srbin on 11/05/2020 at 15:12

    Sad sam odlučio za koga neću da glasam.

Komentari su onemogućeni.