КОМЕМОРАЦИЈА НЕНАДУ Ј. РИСТИЋУ

У Галерији РТС-а одржан је комеморативни скуп поводом смрти Ненада Ј. Ристић, одговорног уредника Редакције Допишниства.

Професионалац и заљубљеник у новинарство, тако су Ненада Ј. Ристића виделе колеге, сарадници и пријатељи. Телевизија – та тврђава која лети била је његова опсесија, чаролија, сам живот.

„Мостови које је Маги оставио овде у Телевизији, породици и са пријатељима, заиста су вечни. Чувајмо их и будимо нежни када ходамо по њима“, рекао је Жарко Чигоја.

Гледаоци га памте по карактеристичном гласу, добром познавању материје о којој говори, нараторским способностима. Његови пријатељи из младости томе додају широко срце, свестран и префињен дух.

„Ненад је од најранијих дана детињства био потпуно особена појава. Разликовао се од свих других и тада нам је свима било јасно да је могао у животу да буде и глумац, и редитељ, и писац, и песник, и професор и историчар. Он је изабрао професију која му је највише одговарала. Био је новинар и све те вештине уткао је у то своје делање којим се бавио“, рекла је Зорица Стабловић Булајић.

Песник, глумац, новинар, одговорни уредник 23 дописништва, бранио је част професије, трудећи се да наша кућа оправда улогу јавног сервиса свих грађана. Био је један од оних људи који су нашу кућу учинили бољом – нагласио је главни и одговорни уредник Информативног програма РТС-а Ненад Љ. Стефановић.

„За десетак година, колико смо радили заједно, небројано пута смо се увече заједно враћали кући од Таковске до Дорћола. Често се догађало да за тих пола сата хода готово не проговоримо ни реч, јер је Маги са два телефона у руци, изнова слао и враћао дописничке екипе са терена и, попут неког ходајућег уличног војсковође, прегруписавао снаге, прикупљао технику, проверавао везе, развлачио линкове, утврђивао положаје. Разговор са њим понекад је личио на разговор са пешчаном олујом, али све би се увек, без имало зла, свело на то, да ли смо нешто могли да урадимо боље и брже, и зашто нисмо“, рекао је Ненад Љ. Стефановић, главни и одговорни уредник Информативног програма РТС-а.

Поставио је професионалне стандарде, тражећи увек више и боље, а то ће и надаље бити мера у раду сваког дописника.

Извор: РТС

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/komemoracija-nenadu-j-risticu/