КОНЦЕРТ ВЛАДЕ ГЕОРГИЕВА У СМЕДЕРЕВУ (НЕ)ЋЕ БИТИ

Kонцерт Владе Георгиева, који је требало да буде одржан 4. марта у Смедереву, отказан је прошле недеље по други пут, по свему судећи, сада и дефинитивно. Разлог отказивања је непознат, а сумња је пала на Барбино јавно исказивање подршке једном од председничких кандидата, конкретно – присуство промотивном скупу Саше Јанковића.
Мада су из Спортске хале Смедерево у почетку говорили да су „проблем осигурачи“, потом и да је „дошло до одлагања“, сада је готово извесно да Барба неће у суботу бити на бини. Иван Вучић, директор Хале, није се јавно огласио да образложи отказивање концерта. Напротив, ових дана је, с мање или више успеха, избегавао и новинаре и љубопитне грађане Смедерева. А новинарима, вазда вицкастим, његово презиме је одлично послужило, па се тако појавио и наслов – „Вучић забранио концерт Владе Георгиева“.
Смедеревце је оваква одлука руководства Спортске хале, сумња се – наложена „с вишег места“, прилично изнервирала, толико да су решили да концерт ипак буде одржан. С Владом или без њега. Наредне суботе, у 20 и 30, у термину када је требало да буде концерт, заказано је окупљање на централном градском тргу. Позван је и Владо Георгиев, да присуствује или учествује, а у ту сврху је установљена и Фејсбук група, која је за дан нарасла на 3.000 чланова. Георгиев се није директно огласио тим поводом, само је преко колегинице Kристине Kовач, одговарајући на њен твит, написао: „долазим“.
У међувремену, број чланова ФБ групе расте, баш као и одлучност Смедереваца да овога пута не отрпе мешање политике у живот свакодневни. Установитељи групе, баш као и гро чланова у својим постовима, тврде да у суботу неће доћи на трг због политике него због права на слободу, укључујући ту и слободу избора – шта ће и кога да слушају, макар када је музика у питању. Смедеревци позивају и све остале који тако мисле да им се придруже.

М.Ђорђевић

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/koncert-vlade-georgieva-u-smederevu-nece-biti/

1 comment

  1. Вучић (управник) се плаши презимењака.Немој човече да се плашиш Он је европејац дружи се са Кликтоном, Блером,Ангелом Шредером,Могерини,Колиндом,Тачијем,Рамом, .. …………“србољупцима“ : можда Јерина Аврамска што предаје књуч града (пријатељу Бакира муџахедина Сарајевског) за који паде Ђуша Вулићевић војвода од Азање…

Komentari su onemogućeni.