КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ТОПЛИЦЕ ПИНТОРОВИЋА ПОВОДОМ КОМАСАЦИЈЕ

Председник општине Топлица Пинторовић одржао је конференцију за медије поводом састанка са Светланом Станков начелницом Управе за земљиште у Министарству пољопривреде а у вези са комасацијом која се реализује на територији наше општине.

-Комасација се реализује на површини од око 7.800 хектара, у три катастарске општине Кусадак, Азања и Глибовац. Тренутно се изводе геотехнички радови и сређивање документације око имовинско-правних односа. При крају је рад Комисије која утврђује квалитет земљишта. До краја пролећа биће расписан тендер за послове крчења врзина на територији катастарске општине Глибовац и од јесени ћемо почети да уводимо у посед пољопривредне произвођаче, а ако се стигне почећемо и у Азањи да спроводимо те активности. Имали смо посету и разговоре са представницима Министарства пољопривреде и они су веома задовољни досадашњим комасационим радовима – рекао је Пинторовић.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/konferencija-za-medije-predsednika-opstine-toplice-pintorovica-povodom-komasacije/