КОНКУРС ЗА ОСНОВЦЕ И СРЕДЊОШКОЛЦЕ: СПАСИМО НАШУ ПЛАНЕТУ

Француски институт у Србији и програм Рука у тесту расписали су конкурс „Спасимо нашу планету“ за све основне и средње школе у Србији. 

Циљ је скретање пажње на науке које могу да допирнесу очувању планете. Пројкети који се пријаве на конкурс треба да се баве смањењем бацања хране, акцијом празан контејнер и утицајем пластике на окружење.

Ученици ће моћи да представе своје радове у формату макете или прототипа, видео-репортаже или кроз радионице за популаризацију науке (експерименте, анимације, друштвене игре, стрип…). Оцењиваће се педагошки квалитет пројекта, оригиналност, учешће ученика и школе и мултидисциплинарна димензија пројекта.

Комисија ће одабрати најбољи пројекат у категоријама за основне и средње школе.

Победници ће добити награде, а њихов пројекат биће представљен у оквиру изложбе Француског института у Србији поводом Светског дана климе у децембру. Крајњи рок за подношење пројекта је 15. јун.

Програм Рука у тесту има циљ да побољша квалитет предавања из области науке и технологије у школама. Програм подржава наставнике да примену истраживачке педагогије која стимулише радозналост и склоност ка наукама.

Дневник

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/konkurs-za-osnovce-i-srednjoskolce-spasimo-nasu-planetu/