КОНКУРС ЗА УПИС У СРЕДЊУ ШКОЛУ ОД ДАНАС У ПРОДАЈИ

Конкурс Министарства просвете за упис ученика у први разред средње школе за наредну, 2020/21. школску годину, у продаји је од данас.

Осим општих и посебних услова уписа и календара уписних активности, у Конкурсу су наведени сви важни подаци о школама чији је оснивач Србија, подручјима рада, броју ученика, образовним профилима и трајању образовања, као и о мерилима и начину избора кандидата.

Саставни део Конкурса су и пријава за испит и листа жеља, на чијем списку може да буде наведено највише 20 образовних профила, потенцијалних будућих занимања.

Истовремено са Конкурсом, Просветни преглед објавио је и Информатор, који може да помогне будућим средњошколцима при избору занимања.

У њему се могу наћи корисне информације о оријентационом броју бодова неопходних за упис у одређену образовно-васпитну установу у последње три године.

Конкурс и Информатор могу се набавити у књижарама Просветног прегледа, поузећем или у књижарама широм Србије по цени од 300 динара за Конкурс и 250 динара за Информатор.

Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/konkurs-za-upis-u-srednju-skolu-od-danas-u-prodaji/