КУСАЧАНИНУ ТРИ ГОДИНЕ РОБИЈЕ ЗА ПЕТ ГОДИНА СИЛОВАЊА

Златко Бат (61) из Kусатка осуђен је пред Вишим судом у Смедереву јер је сексуално злостављао своју рођаку С.С. од њене шесте до 11. године!

Стравично злостављање откривено је тек прошле године када се С.С. пожалила надлежнима у школи. Бат је првостепеном пресудом осуђен на скоро најблажу казну од три године и два месеца затвора!

Златко Бат је, како стоји у пресуди, у периоду од 2006. до 2011. више пута обљубио С.С., иначе ћерку сестре његове супруге, која је живела у кући поред његове.

Швајцарски пензионер користио је ову рођачку везу и када је девојчица долазила у његову кућу, приморавао је на орални секс, дирао ју је по интимним деловима тела и захтевао да и она њега додирује. колико је за пет година било оваквих монструозних иживљавања, није познато.

Можда би све било тајна да после пет година мучења, С.С. почетком прошле године, није смогла снаге да проговори. Она сада има 17 година и најпре се пожалила другарицама у средњој школи, које су јој саветовале да све исприча оцу и полицији.

Девојчица се бојала очеве реакције, па се пожалила разредној старешини, која је одмах укључила и школског педагода, сазнају „Новости“.

Школа је алармирала тамошњи Центар за социјални рад, а случај је потом прослеђен Центру за социјални рад у Смедерецској Паланци, који је надлежан за подручје Kусатка.

С.С. је и пре полицијом поновила оптужбе, а Златко Бат је ухапшен и притворен 11. маја 2016. године.

Током суђења, које је уследило, жртва је поновила све детаље мучења које је преживела као дете. Осуђени Бат је, међутим, негирао све оптужбе.

Првостепена пресуда изречена је 30. децембра 2016. Бат је проглашен кривим за продужено кривично дело обљубе над дететом и добио је казну од три године и два месеца, односно 60 дана више од минималне.

Наиме, Kривични законик за ово кривично дело предвиђа казну од три до 12 година затвора, док је недавно усвојеним законима, минимална казна повећана на пет година.

Суд је, како „Новости“ преносе, као олакшавајућу околност узео то што Бат до сада никад није осуђиван, као и то да се примерено понашао пред судом?!

Са друге стране, за њега отежавајућа околност је то што се злостављање константно понављало пет година узастопно.

„Новости“ такође сазнају да се Више тужилаштво жалило на пресуду, тачније на висину изречене казне сматрајући је неадекватном за ово кривично дело.

Извор: Новости

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/kusacaninu-tri-godine-robije-za-pet-godina-silovanja/

4 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • skoba on 14/01/2017 at 21:40

  Pa treba smrada zatvoriti 12 godina ako ne moze duze, sta je 3 godine za takvo izivljavanje. 12 godina teskog zatvora. neko je tu potplacen za tu presudu. I da, taj smrad nije Kusačanin nego Hrvat koji se oženio Kusačankom i napravio kuću u Kusatku

  • Jelllena Kusadak on 13/01/2017 at 18:08

  Dozivotna! Zakon nam je preblag i on je i upropastio ljudstvo!

 1. Милан је управу он се ту населио на имању супруге. Стално сам се распрвљао са комшијама због „хваљења“ те особе? Помагао им за Ф.К.“Железничар“ „добар“ човек кажу! Увек сам био против хрвати су рођени у генима су олоши усташе поготово према Србима.Увек су били геноцидни сви до једног………

  • Milan Kusadak on 13/01/2017 at 11:44

  Un je ustaša,hrvat….nije Srbin a kamoli Kusačanin…..Treba linčovati i nikada da ti pristup u naše selo…..

Komentari su onemogućeni.